genomsnittliga postorder brudpriser

Det ar med livet som insats som de overvakar och anmaler misstankta forseelse i sin miljo

Det ar med livet som insats som de overvakar och anmaler misstankta forseelse i sin miljo

Ingen vet hur sa de utfor. Ej ens den narmsta familjen. Att de kan tjanstgora utan risk att ange sin identitet ar grunden for hela projektet. “Jag skulle klandra mig personligen om nagot ont hande som jag hade kunnat forhindra”, sager en fran informatorerna.

Alltsammans ar de trettio stycken. Halften ar verksamma pa Turkanasidan och den andra halften pa Pokotsidan om regiongransen. De ar utforligt utvalda och specialtranade pro uppgiften att forvarna myndigheterna ifall nastkommande kriminalitet. Som enda arbetsredskap inneha de en frank mobiltelefon. Vi moter tva fran dem i storsta hemlighet i en dodsblek Landrover parkerad bakom den lokala pingstkyrkan i utkanten fran Kainuk. Vi kan halla med dem Eric och John.

– Vi tranades att eftersoka tidiga indikation gallande att nagot vark ar kungen led att aga rum, nagot som kan ringa katastrofala konsekvenser ifall det ej stoppas, berattar Eric.

Det proaktiv varningssystemet togs i bruk 2013 i de konfliktdrabbade omradena Turkana och Pokot i nordvastra Kenya. I Genom att ledsaga vidare det de snappar upp bland grannar, vanner, tatt och foralskade har de hemliga informatorerna kunnat avvarja valdsamma boskapsstolder, avsluta unga herdepojkar fran att bidra sig ut i dust och motverka att flickor gifts bort.

– Jag inneha raddat manga leva och hindrat manga attacker fran att aga rum. Nagra forovare har till och med gripits, sager Eric och berattar att han spann ett situation fick ordna gallande att over hundra krigare skulle sla till kontra en boskapsagare. Han larmade och efter ett flinkt ingripande fran sakerhetspersonal kunde attacken avvarjas.

Till larmcentralen pa FPFK:s huvudkontor i Kitale kommer det varje dag in i medel tio meddelanden. Men for att myndigheter och annan sakerhetspersonal ska kunna ingripa utifran tipsen plikt de innehalla till fyllest ofta fakta.

Medhall projektet

– Det forsta sjalv utfor ar att validera att uppgifterna stammer med en annan kalla i synonym omrade, berattar Kevin Magero, dataanalytiker hos PMU:s lokala partner Free Pentecostal Fellowship in Kenya som har utvecklat varningssystemet.

For den oinvigde ar det ej helt inte svar att begripa tipsen. De kan kopa om att en tonarspojke har forsvunnit, att en brasa inneha tants uppe pa ett berg, att aporna signalerar att det ar rorelse i terrangen eller att utsocknes fotavtryck har upptackts utanfor en inhagnat omrade. Men tipsen ar ofta helt essentiell for att avstyra att brotten sker.

– Forst inneha boskapstjuvarna namligen skickat over spejare forut att studera hur flertal djur som finns och for att berakna hur stort motstandet kan tankas bli. Sedan har man vant bo for att koka ihop tillslaget. Sa efter ett budskap om att okand fotavtryck har synts till vet man att det tar 1-3 dagar tills de slar till, forklarar Kevin.

Att en bal tands uppe kungen ett berg i Pokot koper ej ifall att man vill upplysa invanarna kungen fiendesidan ifall att man ar kungen korbana, utan om att angriparna, i franvarande fran navigeringssystem, annars ej hittar tillbaka bo i morkret. Men det satter Turkanasidan i beredskapslage. Kvinnor, avkomma och aldringar evakueras fran byarna ut i den omgivande terrangen, under tiden unga pojkar och stridande hanar bevapnar sig och gor sig redo att forsvara sig.

Efter att Kevin fatt informationen bekraftad anonymiserar han uppgiftslamnaren och skickar darefter ta en titt på länken meddelandet framat till myndighetspersoner och sakerhetspersonal. Informationen skickas ganska brett och samt till overordnade chefer sa att om nagon chef kontra aning later bli att upptrada sa kan man misstanka att personen i undran ar korrupt. Gallande sa fason har man bakat in flertal sakerhetslager i systemet.

– Vi har en mangd utmaningar som vi forsoker arbeta med i regionen. Boskapsstolderna ar grunden till konflikterna men relaterat till dem ar fragan om barnaktenskap och feminin konsstympning, forklarar Caleb Khisa, projektansvarig for FPFK:s sysselsattning i nordvastra Kenya.

Hemliga informatorer raddar flickor undan barnaktenskap

– pro att radda hushallet fran effekterna av hungern och sakra att familjen far en inkomst gifter man bort flickorna i utbyte mot boskap, sager han.

– sjalv gor det frivilligt for att avvarja att fler folk dor, att egendom blir harjad och pro att vi amna fa fred.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *